Tani piecyk? Jaki będzie lepszy niż mój Alpine 4x45W?
Zamieszczone przez Spider
Maicroft, nie do końca się zgodzę, moim zdaniem DSG redukuje kiedy trzeba, w końcu diesel jest chyba niskoobrotowy z natury, prawda? Ja w każdym razie nie narzekam, póki co jestem zachwycony skrzynią DSG. k
Ja tez twierdze, ze ona dziala bardzo dobrze, poza ta wlasnie jedna rzecza, bo niestety nie kazdy ma podroz rano po plaskim lub z gorki a ten automat tak mysli, swoim zachowaniem. Wtedy zachowuje sie jak kierowca, ktory nie ma pojecia o tym jak jego auto ma jezdzic i na sile udowadnia, ze da rade po czym jak juz naprawde czlowiekowi zal robi sie silnika tak katowanego, trzeba odjac gazu zeby zredukowal i wtedy jest OK.
Tryb S tez dziala bardzo ladnie, ale on w zasadzie jest tylko jak chce sie poszalec - do codziennej jazdy raczej nie przydatny.
Zobaczymy jak bedzie z trwaloscia sprzegiel :twisted:
Tani piecyk? Jaki będzie lepszy niż mój Alpine 4x45W?
Od jakiegoś czasu chodzi i po głowie kupienie pieca i tuby lub skrzyni do bagażnika bo wkurzają mnie przesterowania radia 4x45W przy podkręceniu basów. Ale z kasą jak zwykle krucho i zastaniamiam się czy:
1. Potrzebuje pieca 4 kanałowego czy styknie tylko dla tuby?
2. Czy można dobrać jakiś piec za kasę poniżej 500 pln który będzie grał przyzwoicie? Może być używka. Czy znacie takie wynalazki:
Zwłaszcza ten Blaupunkt chodzi mi po głowie, chociaż zabudowanie pieca w skrzynię jest kuszące ze względu na łatwość implementacji w innym aucie (np. służbowym).
Proszę o wasze opinię o tanim sprzęcie i proszę o łagodne potraktowanie caraudio fanów!!
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
1. wzmakiem 4-kanałowym napędzisz system przedni i suba - jest to korzystne z ekonomicznego punktu widzenia - 1 urządzenie, mniej okablowania
2. z tych wymienionych przez Ciebie to tylko i wyłącznie ten Blaupunkt - tyle że jest to tylko 2-kanałówka
i w te jego 350 W w mostku to nie za bardzo chce mi się wierzyć (ciekawe przy jakich zniekształceniach :diabelski_usmiech )
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
z tych wymienionych przez Ciebie to tylko i wyłącznie ten Blaupunkt - tyle że jest to tylko 2-kanałówka
i w te jego 350 W w mostku to nie za bardzo chce mi się wierzyć (ciekawe przy jakich zniekształceniach :diabelski_usmiech )
Ale pewnie będzie dużo lepiej niż z radia. A co myślisz o tym komplecie z
A jaki sprzet audio masz juz w aucie ? :roll:
Moze bedzie latwiej cos dobrac i doradzic do tego
Radio Alpine TDM-7580R 4x45W ze zmieniarką i zminione głośniki przednie na Blaupunkt ze zwrotnicami (typu nie pamiętam). Muszę się zabrać za wytłumienie dzwi i ten piec mnie męczy...
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz